У ЈОШЕВИ – Пуштена струја

У ЈОШЕВИ – Пуштена струја

У ромском насељу у Јошеви од јутрос сви имају струје, потврдио је за портал ЛН председник МЗ Јошева Пантелија Петровић. Према његовим речима, ситуација је смирена и за сада ово насеље има електричну енергију.

– Из ЕД Лозница су јутрос око осам пустили струју и стање је нормализовано, али ће се за даље видети. Струју има цео вод који је у четвртак био искључен, тако да је имају и они који редовно плаћају, али и дужници и они који су бесправно прикључени и још имају и увећану потрошњу. Пошто је на истом изводу више кућа, међу којима су и дужници  и редовне платише, потребно је наћи техничко решење да се омогући селективно искључење са мреже – рекао је данас Петровић. 

Јуче су искључени сви који су били нелегално прикључени као и потрошачи за које је из ЕПС Снабдевање стигао  налог за искључење пошто више од две године нису плаћали обавезе. Према незваничним информацијама, трајно  решење проблема је да они који имају бројило измире своја дуговања, а они који су бесправно прикачени на мрежу плате прикључак и постану легални потрошачи. 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )