ДРУЖЕЊЕ У ЗАВИЧАЈУ – Вече са Марицом Поповић

ДРУЖЕЊЕ У ЗАВИЧАЈУ – Вече са Марицом Поповић

Серијал дружења са ствараоцима који су потекли из лозничког краја, а постигли успехе у неким другим местима, Библиотека Вуковог завичаја завршила је вечерас организовањем дружења са списатељицом Марицом Поповић. Ауторка чије књиге су последњих десет година најтраженије у лозничкој библиотеци угошћена је у завичају поводом обележавање деценије откако је Лозница добила статус града. У разговору са Драганом Тошићем, иначе рецензентом Маричиних књига, гошћа се присетила времена старе Лознице, али и своје родне Брасине, а овај књижевни сусрет улепшали су музиком ученици Музичке школе „Вук Караџић“.

Марица Поповић, од првенца „Ноћ проклетства“, преко романа „Окана“ и „Земаљска сетва, небеска жетва“, чији садржај је везан за Подриње и крај из ког је потекла, привлачи подједнаку пажњу читалаца, а она је несмањена и када је реч о Животу у паучини“, „Вучици“, „Харлијевом срцу“, као и најновијом књигом „Дуња и ја“.

Марица живи и ствара у Обреновцу, власница је издавачке куће „Плави феникс“, преко које објављује своје, али и књиге других аутора.

 

С.П

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )