ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ТРШИЋУ – Лозница на платнима сликара

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ТРШИЋУ – Лозница на платнима сликара

У програму обележавања десетогодишњице статуса града Лознице, од 20. децембра у Образовно-културном центру у Тршићу траје ликовна колонија под називом „Лозница 2007 -2017”, коју организује Центар за културу „Вук Караџић“. На овом скупу ликовних уметника учествују београдски сликари Славољуб Радивојевић, Татјана Лечић Бандовић, Весна Чанак, Сњежана Влатковић, Петрија Јовичић и Предраг Тодоровић, као и Михаило Глигорић из Шапца и Снежана Нешковић Симић, Драган Бартула и Драго Симић из Лознице.

– Ово је сјајно место и невероватно леп објекат. Изненађен сам да неко данас гради, а не разграђује, да мисли на културу и да ради на том плану. Екипа из Лознице која све ово води је одлична и сматрам да је избор прави. Марина, Снежа и Драго и овог пута окупили су добро сликарско друштво и ја у потпуности уживам – каже Михаило Глигорић Глиша.

Славољуб Радивојевић истиче да је за сваку похвалу то што се у овом времену прави овакав догађај са „благородним светом, од организатора до учесника“.

– Инспиративно је за рад јер је ово место од великог еколошког и културолошког значаја. Сви смо са својим индивидуалним сензибилитетом и стваралаштвом унисони према месту и са места са којег настају наше слике – поручује Радивојевић.

Изложба слика насталих током колоније, а сваки уметник дариваће по два платна организатору, биће отворена сутра у 17 саати у Галерији „Мина Караџић“, у Вуковом дому културе, када ће о колонији и делима говорити Марина Цветановић, историчарка уметности, која ће и отворити поставку.

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )