ХУМАН ГЕСТ СТУДЕНТКИЊЕ – Бијељинка дала крв за Лозничанина

ХУМАН ГЕСТ СТУДЕНТКИЊЕ – Бијељинка дала крв за Лозничанина

Како хуман гест треба да изгледа у пракси, у суботу 23. децембра, на најлепши начин показала је Тијана Ољача (22), студенкиња из Бијељине, која је из свог места дошла у Лозницу како би добровољно дала крв за пацијента лозничке Опште болнице. Како нам је испричао Љутомир Рундић, потпредседник Асоцијације добровољних давалаца крви „Текериш – Лозница“, све се одиграло за пар сати, а млада девојка без размишљања се одазвала апелу који су Лозничани упутили својим колегама из бијељинског удружења „Здравље“.

– Служба за трансфузију Опште болнице у Лозници упутила је апел свим добровољним даваоцима крви да је хитно потребан давалац крвне групе нула негативне за једног пацијента из Липнице. Пошто се нико није јављао, контактирали су наше удружење, али, на жалост, ни ми нисмо могли тако брзо овде да пронађемо одговарајућег даваоца – прича Рундић.

У помоћ су позвали колеге из Бијељине, које су баш у суботу организовали хуманитарну акцију добровољног давања крви у свом граду, а међу пријављенима била је и Тијана Ољача.

– Она се пријавила да први пут да драгоцену течност и сасвим случајно дошла у ситуацију да директно спасе нечији живот. Довезли смо је у Лозницу где је дала неопходну крв. Захваљујем јој се у име породице човека којем је дала крв, као и у име нашег удружења. Њен гест је најбољи пример како човек може да покаже хуманост на делу, а ми јој упућујемо све честитке на томе – каже Рундић. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )