ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – У средини уместо на врху

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – У средини уместо на врху

Јесен за заборав налази се иза омладинске селекције ФК Лозница. Од генерације 2000. годишта могло се очекивати много, па и лако освајање шампионске титуле, иако играју са, углавном, годину старијим противницима, али не да полусезону нису завршили на врху табеле, већ тек у средини. Таленат који их краси на крају је дошао као терет јер је добар део тима прекомандован у сениорску екипу. Нажалост, већина њих тамо је само грејала клупу. Већу минутажу добили су Никола Бркић и Игор Петровић, а Стефан Аврамовић (1999) је, најчешће, улазио у последњих неколико минута. Омладинци су одиграли 12 утакмица, шест добили, а по три су завршили без победника и поразом.

– Да смо играли у комплетном саставу потпуно сам сигуран да бисмо убедљиво заузимали прво место. Овако, иако теоретски и даље имамо шансе, јасно је да на пролеће, колико год добро играли, не можемо начинити преокрет који би нам донео титулу. Уверен сам да је ова генерација могла покушати да се кроз бараж домогне и највишег ранга па да следеће сезоне наступа у Омладинској лиги Србије и у дуелу са најјачим тимовима покаже колико заиста вреди – каже тренер Свето Вукашиновић.

Најбољи стрелац у полусезони био је и прошлосезонски голгетер ове генерације Филип Јовичић. Иако углавном није играо, успео је седам пута да се упише у листу стрелаца омладинаца, а следе га Ненад Тодоровић и Младен Јанковић са по четири гола. Јанковић је успео да их постигне у дуелу са Летњиковцем, а Тодоровића је повреда спречила да побољша резултат. Омер Арифовић и Дарио Махалбашић постигли су по три гола, а погађало је још осам играча од којих је неколико стигло на испомоћ из кадетске селекције. Укупно је постигнуто 29 голова, а примљено 13.

Како је Летњиковац иступио из лиге, бодови забележени у тој утакмици избрисани су па је Лозница на петом месту са 18, а испред ње су малозворничко Јединство са исто толико, Јединство са Уба са 23, Прово са 24 и Мачва са 25. Иза су Будућност Крушик са 14, Санрајс, 8, Дрина, 5, и Железничар са 3.

Проблем који не би смео да се јавља представљали су црвени картони, којих је било превише и углавном су добијани због неспортског понашања. Колико год их судијске одлуке погађале, момци не би смели да реагују непримерено, а крајње је време да се томе науче јер, ако неће сад, неће никада.

Првенство ће бити настављено крајем марта, припреме би свакако требало почети на време, а не као пред почетак првенства када се толико каснило да се у такмичење није никако могло ући спремно. Један од разлога за лош пласман лежи, несумњиво, и у томе. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )