КЈП “НАШ ДОМ” – Не палите контејнере

КЈП “НАШ ДОМ” – Не палите контејнере

Из КЈП “Наш дом” апелују на грађане да у контејнере не одлажу жар из својих пећи и подсећају да је бацање шљаке у те посуде строго забрањено.

– Бацање шљаке у контејнере прави додатне проблеме. Камиони су предвиђени за подизање одређене тежине и уколико је контејнер тежи, онда хидраулика не може да одради своје. Тада радници морају да празне посуде, раде додатни посао и то све непотребно компликује. Шљака се може уклонити у договору грађана са нашим предузећем, то се посебно наплаћује и камион путарац одвлачи такав терет – објашњава директор Јанко Алексић.

Према његовим речима, готово сваке ноћи буду запаљени бар један-два контејнера који се тако оштећују, а постоји опасност да упале и аутомобиле паркиране у њиховој близини. Реална опасност је да у контејнеру буду разне, бачене бочице од дезодоранса и друге под пристиском па може доћи и до експолозија. Савет је да грађани уколико га већ ту бацају сачекају да се врућ пепео и жар претходно охладе или да их спусте поред контејнера на бетон.

Цена пластичног контејнера је 30.000, металног 40.000 динара, а ово предузеће сваке грејне сезоне остаје без више ових посуда за одлагање смећа и има непотребне трошкове. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )