МЛАДИ СУ ЗАКОН – ”Фотосинтеза” најбоља

МЛАДИ СУ ЗАКОН – ”Фотосинтеза” најбоља

 

Еколошки пројекат под називом ”Фотосинтеза”, који је, у оквиру програма ”Млади су закон” Министарства омладине и спорта (МОС), спровела лозничка неформална група младих ”Еко-мрежа”, проглашен је најбољим на подручју Мачванског округа и награђен књигом, пехаром и излетничком столицом. Ово је други пут да пројекат из Лознице МОС прогласи најуспешнијим, а координатор ”Еко-мреже” Владимир Витковић каже да је то најбоља потврда да су успели у намери да  свест младих о потреби очувања животне средине подигну на виши ниво.

– ”Фотосинтеза” је била један од најмасовнијих пројеката ове године у Србији. Поред нас девет из ”Еко-мреже” учествовало је још око 120 младих, од волонтера Канцеларије за младе, до гимназијалаца и ученика ОШ ”Доситеј Обрадовић”. Посебно је значајно то што су млади током спровођења ”Фотосинтезе” износили и нове замисли које ће нам послужити за будуће пројекте – каже Витковић додајући да без техничке помоћи КЈП ”Наш дом” и ЈП ”Лозница развој” не би било могуће спровести неке од активности.

Најважнија активност коју је ”Еко-мрежа” спровела било је претварање неуређене зелене површине, која је полако постајала дивље сметлиште, у Улици Милоша Поцерца у парк и такозвани зелени џеп града. Укупно је засађено 200 стабала, од тога 20 у оквиру ”Фотосинтезе”, а остала као део пројекта ”Еко град”. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )