ПОТПРЕДСЕДНИЦИ КСС ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ УПРАВУ – Лозница је кошаркашки центар

ПОТПРЕДСЕДНИЦИ КСС ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ УПРАВУ – Лозница је кошаркашки центар

Потпредседници Кошаркашког савеза Србије (КСС) Ана Јоковић, задужена за развој женске кошарке, и Душан Пројовић, задужен за такмичарски део, посетили су данас градску управу у Лозници и разговарали са помоћницима градоначелника Љубинком Ђокићем и Дејаном Сталовићем. Они су изразили захвалност због тога што је у Бањи Ковиљачи направљена спортска хала у којој се млађе репрезентативне селекције редовно припремају за такмичења.

– Србија има много места за припреме, али сам убеђена да Лозница и Бања Ковиљача пружају најбоље услове када је о кошарци реч. Договорили смо се о постављању клима уређаја у хали и о повећању средстава за кошарку у Лозници па се надам да ћемо женски тим ускоро гледати у Првој лиги – рекла је Јоковићева подсетивши да Лозница има две репрезентативке Александру Црвендакић и Тину Јовановић и додавши да је за њихов спортски развој најзаслужнији лознички тренер Жељко Васиљевић, координатор КСС за западну и централну Србију.

Ђокић је истакао да Лозница на спорт гледа као на важну категорију друштвеног живота и настоји да се што више деце и младих њиме бави. У Лозници ради шездесетак спортских клубова који окупљају око три хиљаде спортиста.

– Спорт младе учи фер-плеју, сарадњи, прихватању и победа и пораза и настојаћемо да у нашим школама афирмишемо физичко васпитање с обзиром на то да је оно предуслов за здрав развој. Циљ нам је да наставимо рад на изградњи спортских терена и хала, а један смо од ретких градова који на полупречнику од петнаестак километара има три спортске хале – рекао је Ђокић и додао да  се мора радити и на томе да медији имају још већу улогу у промоцији спорта. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )