НОВИ НАЗИВИ УЛИЦА – За грађане нема трошка

НОВИ НАЗИВИ УЛИЦА – За грађане нема трошка

Због нових назива улица грађани неће имати никаквих трошкова и неће морати одмах да мењају податке у личним документима, каже Драган Вучетић, заменик председника Скупштине града, за ЛН.

– Уколико живе у улици која добија нови назив, грађани неће морати одмах да мењају лична документа него ће то учинити када истекне њихова важност. Ни  Град ни грађани немају ни динара трошка због ових промена. У складу са уредбом о адресном регистру свака улица, сокак и заселак добили су имена, а све трошкове око његовог увођења, за нове табле, кућне бројеве и остало, сноси држава Србија – објашњава он.

На територији града Лознице именовано је укупно 670 улица, а пред лозничким одборницима сутра ће се на дневном реду наћи и предлог одлуке о утврђивању назива улица и заселака у више од 50 насеља. Овога пута насеља су добиле и улице које носе имена не само историјских личности него и бројних књижевника, глумаца, сликара, али и називе као што су Ливадска, Багремова, Храстова, а у Лозничком Пољу једна ће понети име познатог спортског новинара Лозничанина Божидара Кићовића, који је преминуо пре три године.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )