ШАХ: СУТРА У ЕТНО-СЕЛУ ”СУНЧАНА РЕКА” – Турнир “Божидар Кићовић Кића”

ШАХ: СУТРА У ЕТНО-СЕЛУ ”СУНЧАНА РЕКА” – Турнир “Божидар Кићовић Кића”

У етно-селу “Сунчана река” у Горњој Ковиљачи сутра почиње Меморијални шаховски турнир “Божидар Кићовић Кића”. Тим поводом у “Сунчано реци” одржана је конференција за новинаре. Драгица Поповић, менаџер етно-села, истакла је да ће се запослени у овом комплексу потрудити да све протекне у најбољем реду и да учесници одавде понесу лепе успомене.

Драган Савић, председник Шаховског савеза Мачванског округа рекао је да ће турнир трајати до 11. новембра  и да ће бити одиграно девет кола по швајцарском систему.

Свечано отварање је сутра у 16 часова, а мечеви првог кола почеће 30 минута касније. У том термину играће се сваког дана. Играчи се могу пријављивати до самог почетка турнира, а до сада их је пријављено шездесетак из Шведске, Енглеске, Русије, Индије, БиХ, Црне Горе и Србије. Медју њима је велики број велемајстора, интернационалних мајстора и међународних мајстора – рекао је Савић.

Мирољуб Мердовић, секретар Шаховског савеза Мачванског округа, рекао је да је Божидар Кићовић био сјајан спортски новинар, велики математичар и врхунски шахиста, иако је имао само звање мајсторског кандидата. Подсетио је да се Кићина шаховска партија са мађарским велемајстором Форинтошем нашла међу стотину најбољих свих времена у свету.

 В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )