КЈП ’’НАШ ДОМ’’ – Дезинфекција канти и контејнера

КЈП ’’НАШ ДОМ’’ – Дезинфекција канти и контејнера

Акцију откуживања канти за смеће и контејнера данас је на шеталишту започело КЈП ’’Наш дом’’ и она ће на подручју града трајати неколико дана. Намера је да се посуде у које се одлаже смеће дезинфикују, а дезинфекционо средство које  се користи није штетно за људе и биљке.

– По први пут дезинфикујемо око 700 канти за смеће и контејнере. Желимо да пробудимо еколошку свест код наших грађана, а крајни циљ је да Лозница буде лепа и чиста, да будемо пример добре праксе и за остале градове. Надам се да ће грађани ово подржати и овај поступак биће пракса. ’’Наш дом’’ је  увек присутан када је екологија у питању, сваког викенда уређујемо паркове, уклањамо дивље депоније, садимо цвеће, спремни смо да дођемо на позиве грађана, удружења, станара зграда, свих који организују акције чишћења у својој средини и помогнемо нашом механизацијом. Желимо да на целој територији Града Лознице, од Новог Села до Горње Ковиљаче, од Цикота до шепачког пута све изгледа чисто и уредно – казао је директор Јанко Алексић.

Према подацима КЈП ’’Наш дом’’, у Лозници има 600 канти и 200 контејнера, у Бањи Ковиљачи их је 50,односно 40, Лешници по 30 док је у осталим местима још 400 контејнера. Иначе, ових дана предузеће је завршило садњу 30 хиљада садница цвећа, 17 хиљада у Лозници и 13 хиљада у Бањи Ковиљачи.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )