ПОКАЗНА ВЕЖБА НА ШЕТАЛИШТУ – Ватрогасци опремљeни  за интервенције

ПОКАЗНА ВЕЖБА НА ШЕТАЛИШТУ – Ватрогасци опремљeни  за интервенције

Поводом Међународног дана борбе против природних катастрофа данас је лозничка ватрогасно-спасилачка јединица Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије на шеталишту испред Вуковог дома културе приказала део опреме којом располаже и извела краћу показну вежбу.

Према речима заменика команданта Градског штаба за ванредне ситуације и заменика градоначелника др Радована Дивнића, локална самоуправа је из градског буџета помогла да ватрогасци-спасиоци добију нова материјално-техничка средства и опрему.

– Овде показујемо шта у Лозници имамо од опреме у оквиру Сектора за ванредне ситуације. Возило  за гашење шумских пожара комплетно је опремио град док је друго велико ватрогасно возило добијено од Руске Федерације. Наши људи су били на обуци у Русији и спремни су за све ситуације елементарних непогода, пожара, поплава, земљотреса и других природних катастрофа које могу да се догоде. Можемо се похвалити да имамо врло опремљену јединицу, оспособљено људство које је у стању да сваког момента и у свим ситуацијама одмах изађе на терен и решава све проблеме – казао је он.

Градски штаб и Град Лозница имају изузетно добру сарадњу са Сектором за вандредне ситуације МУП Србије, истакла је Слободанка Гајић, саветник за послове планирања, одбрану и ванредну ситуацију у градској управи и члан Градског штаба. Према њеним речима,  у ватрогасној јединици је од 24 до 26 припадника, а из тог састава је и осмочлани тим за спасавање на води.

– У саставу ватрогасно-спасилачке јединице налази се специјализовани тим за заштиту, спасавање и рад на води. Лозница је опремила ову јединицу рафтинг чамцем, рафтинг оделима, прслуцима, кацигама, мотором и наш тим учествује у разним међународним активностима – рекла је она.

Ватрогасно-спасилачка јединица обучена је и опремљена за интервенисање приликом пожара, поплава, земљотреса, акцидената, а има и опрему за сечење лима и сличног материјала код саобраћајних удеса и хаварија.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )