Градоначелник после састанка са председником – ДОГОДИНЕ ИЗГРАДЊА БРЗЕ ТРАСЕ ДО ШАПЦА

Градоначелник после састанка са председником – ДОГОДИНЕ ИЗГРАДЊА БРЗЕ ТРАСЕ ДО ШАПЦА

Готово је извесно да ће радови на изградњи брзог пута Лозница-Шабац започети  у другој половини 2018. године што ће град учинити конкурентнијом и унапредити пословно окружење, каже градоначелник Видоје Петровић откривајући и остале детаље из планова државног врха за  Лозницу

После недељног сусрета са председником Србије Александром Вучићем и великим бројем министара, градоначелник Видоје Петровић каже да су постигнути конкретни договори и да за Лозницу “стиже боље доба”. Следе велика улагања државе у инфраструктуру, здравство и туризам, што све треба да доведе до отварања нових радних места.

У последња два месеца имали смо више од  десет представника светских мултинационалних компанија, али је проблем лоша повезаност Лознице са коридором десет и зато на том плану није било више успеха, каже Петровић и додаје да је зато “председник одлучио да већ следеће године крене изградња брзог пута Лозница-Шабац”.

– Готово је извесно да ће радови започети  у другој половини 2018. године. То ће бити пут са четири саобраћајне траке, две у оба смера, а постојећи магистрални пут Лозница-Шабац имаће искључења на будућу брзу саобраћајницу. То ће Лозницу учинити конкурентнијом и унапредити пословно окружење, што је за мене кључна ствар. Имам обећање председника  и министра Лончара да ћемо завршити хируршко-гинеколошки блок, биће комплетно реконструисана одељења психијатрије, грудног, интерног и још неких објеката у болничком кругу, Лозница ће добити скенер и нов рендген апарат – каже Петровић и подсећа да је обећана помоћ и за изградњу неколико важних саобраћајница у граду.  Наредне седмице у Лозницу долазе представници ЈП “Србијаводе” пошто ће бити рађена ревизија првобитног пројекта речног корита  Јадра, урађеног  2012. од границе Козјак-Горњи Добрић до Драгинца, али после поплава 2014. стручњаци имају нова решења, каже градоначелник и најављује наставак радова на регулисању узводног речног корита Штире као и на другим каналским мрежама и рекама другог реда.

– Огроман новац биће издвојен на уређењу Бање Ковиљаче, не само инфраструктурно, у Кур-салон и објекте који су за сада додељени на коришћење Специјалној болници. На објекте хотел “Подриње”, “Гучево”, “Три чесме”, кампове на Дрини и Гучеву, који су у стечају, указали смо на састанку и надлежни ће, сигуран сам, покренути решавање тог спора како бисмо што пре са тим изашли на тржиште, да и они добију титулара. Имамо и интезивне разговоре са неколико великих компанија, тренутно смо у озбиљним разговорима са две које би упослиле  до две и по хиљаде људи, а све то нас и те како охрабрује – каже градоначелник који ће бити и члан интерресорне радне групе Владе Србије која би требало да преговара са компанијом “Рио Тинтом” о изградњи фабрике батерија у Лозници.

– О томе сам у уторак разговарао  са министром рударства и енергетике Александром Антићем и потупно смо сагласни да експолатација руде и њена прерада у полупроизвод  није све што нас занима. Надам се да ћемо постићи договор са “Рио Тинтом” о отварању фабрике батерија какву већ имају у Калифорнији –  каже Видоје Петровић.

Т.М.С                                                                                                                                         

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )