Седма ”Питијада” – ЧАРОБНИЦЕ У ПРИПРЕМИ ПИТА

Седма ”Питијада” – ЧАРОБНИЦЕ У ПРИПРЕМИ ПИТА

Перса Војчић, Вршанка која већ годинама живи и има породицу у Лозници, поново се овенчала наградом на седмој „Питијади“, коју је организовало Удружење жена „Калина“ из Клубаца, уз подршку месне заједнице. Њене слатке и слане пите редовно су у конкуренцији најбољих, а, како је објаснила, за припрему пита потребна је добра воља и љубав према кулинарству.

– По оцени жирија освојила сам прво место у припреми слатке пите, а жири којег чине новинари, оценили су ме као трећепласирану. Ово је први пут да организатори уручују и медаље, па сам ја тако освојила две – поносна је Перса.

Матић Гордана освојила је прво место по оцени новинара, а друго Була Бантић. Пите су оцењивале и чланице удружења жена из Зеленике (Црна Гора) и Гуче, побратимских месних заједница са Клупцима, и према њиховој одлуци прво место у конкуренцији пита савијача припало је такође Гордани Матић, друго Гордани Мирковић а треће Снежани Стојанов. У конкуренцији слатких пита прва је Перса Војчић, друга Сара Дикосавић и трећепласирана Маја Гвозденовић, док је у припреми сланих пита прво место припало Були Бантић, друго УЖ „Мали Зворник“ и треће Пантић Миланки. У конкуренци је било више од тридесет пита, а после дегустације, део је усмерен у хуманитарне сврхе.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )