На Државном првенству у спортском и комбат самбу – ТРНИНИЋ ПРВАК СРБИЈЕ

На Државном првенству у спортском и комбат самбу – ТРНИНИЋ ПРВАК СРБИЈЕ

Дамјан Трнинић, члан Самбо клуба Предатор лозничке Академије борилачких спортова, постао је првак Србије у комбат самбу, категорија до 74 килограма, на Државном првенству у спортском самбу и комбат самбу за пионире, кадете и сениоре одржаном у суботу у Новом Саду. Он је у финалу савладао клупског друга Уроша Весића и освојио златну медаљу у првој борби за шампиона Србије у комбат самбу. У тој дициплини такмичио се и Љубомир Глигорић који је у категорији тежих од сто килограма успео да освоји бронзу.

Лознички Предатор освојио је још три медаље у Новом Саду, али у спортском самбу. Јован Цветановић заузео је треће место у класи пионира лакших од 35 кг, а Светлана Јеринић била је сребрна код пионирки испод 51 кг. Весић, који је у комбат самбу био други, у спортском се у конкуренцији сениора окитио бронзом.

– Ово је прво Првенство Србије у комбат самбу и задовољни смо оствареним, нарочито зато што су наши такмичари показали изузетну борбеност, технику и спремност и задобили симпатије свих учесника. Постоји велика вероватноћа да ће се неко од њих тројице наћи и на европском комбат самбо такмичењу. Поштовање које смо задобили од конкурената вредним радом и уложеним трудом подстиче нас да будемо још бољи, а очекује нас још правих ватрених изазова у наредном периоду – каже тренер Александар Томић.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )