Синоћ у Академији борилачких спортова одржан семинар ММА – СЈАЈНО ВЕЧЕ С БАКОЧЕВИЋЕМ И ДРУГОВИМА

Синоћ у Академији борилачких спортова одржан семинар ММА – СЈАЈНО ВЕЧЕ С БАКОЧЕВИЋЕМ И ДРУГОВИМА

Један од најпопуларнијих ММА бораца Васо Бакочевић из црногорског Рисна, са тимским колегама из београдског клуба Цар Душан Силни (ЦДС), одржао је синоћ у лозничкој Академији борилачких спортова (АБС) семинар на отварању нове такмичарске сезоне. Скоро 30 Лозничана тренирало је са професионалним ММА борцима из београдског клуба и стицало нова знања.

– Одушевило ме је то колико се људи одазвало, али и завидна техника коју су показали, а биће све боље. Популарност овог спорта, који је несумњиво најтежи, расте и у Црној Гори и у Србији као и у свету тако да је сада на знатно озбиљнијем нивоу. ММА борци морају бити физички спремни и храбри и морају знати више борилачких вештина да би били успешни. Препоручио бих га и свима који желе рекреативно да се баве спортом, смршају, или да избегну улицу, алкохол и дрогу, као и онима који желе да усаврше вештине самоодбране. Једино што може лако да се деси да од рекреативаца брзо постану аматерски, а потом и професионални борци. Знам доста таквих случајева, ММА уђе човеку у крв – казао је Бакочевић за ЛН после тренинга.

Он је, иначе, актуелни шампион четири организације – WFC, МФН, WSC и Монтенегро ФЦ, а последњег дана овог месеца бориће се на ЦФЛ у Београду. Васо је један од најпопуларнијих ММА бораца, бори се као професионалац већ седам, осам година, има 47 професионалних мечева са резултатом 30-16-1.

Професионални ММА борац и кондициони тренер Игор Крстић каже да је то групни спорт који истиче појединца јер је борац тај којег публика види, али иза њега стоји читав тим тренера разних вештина као и спаринг партнера. – То је најкомплетнији спорт данашњице, садржи од пет до седам других вештина и дисциплина, а да би остварио успех борац мора много да се жртвује, да строго пази на исхрану, тренинге, одмор… Припреме су изузетно тешке и ММА спада међу три спорта која највише захтевају од такмичара. Иако, можда, изгледа другачије, на табели спортова који наносе највише штете људском телу налази се на осмом, деветом месту. У АБС смо дошли други пут да помогнемо нашим знањем и популарношћу бораца као што је Васо и верујем да ћемо наставити да долазимо – каже Крстић.

ММА секција АБС почеће званично рад у понедељак, али је већ окупила доста заинтересованих за тренинг, а међу њима су и потенцијални такмичари. Како АБС са такмичења у свим спортовима којима се бави у Лозницу доноси бројне медаље, може се веровати да ће ускоро засијати и нека из ММА борилишта.

– ЦДС је најбољи клуб у овом делу Европе и пружа нам велику подршку. Од великог значаја нам је и то што наши чланови који студирају у Београду и Новом Саду не морају да се брину за наставак тренажног процеса јер су им у ЦДС врата широм отворена – каже Александар Томић, тренер у АБС.

Чланови клуба, али и други заинтересовани могу очекивати наставак низа семинара у АБС из разних борилачких вештина.

Н. Т.

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )