Фестивал фолклора – ВЕСЕЛИ ДЕФИЛЕ ЛОЗНИЦОМ

Фестивал фолклора – ВЕСЕЛИ ДЕФИЛЕ ЛОЗНИЦОМ

Свечаним дефилеом фолклорних ансамбала и културно-уметничких друштава из Јање, Мостара, Бајине Баште, Липничког Шора и Лознице, од Вуковог дома културе преко средњошколског парка на Тргу Јована Цвијића, Улице Владе Зечевића и натраг на шеталиште, почео је програм другог дана Фестивала фолклора, чији је домаћин КУД „Караџић“.

На предлог гостију из Мостара, око споменика Јована Цвијића сви учесници одиграли су заједничко коло, а прикључили су им се и бројни пролазници. Играло се и на улици испред зграде градске управе, а потом су уследили наступи испред Вуковог дома културе где су гости и домаћини разменили пригодне дарове.

– Дошли смо са жељом да остваримо пријатељство са људима сличних интересовања у смислу културе, али и да покажемо сви заједно како треба неговати своју културу, размењивати је између себе и поштовати једни друге. Довели смо први ансамбл, који се представља играма из Босне и наше регије. Домаћини су показали велику срдачност и одмах смо осетили да је Лозница топла као и наш Мостар. Жеља ми је да узвратимо гостопримство на нашим Бијелопољским данима фолклора у Мостару и да тако наставимо нашу сарадњу – каже Миралем Глуховић, председник КУД „Бијело Поље“ из Потока код Мостара.

Фестивал се наставља сутра у Бањи Ковиљачи наступом фолклорних ансабала и групе певача КУД ”Караџић” од 19 сати у парку испред хотела „Подриње“.

С. ПАЈИЋ

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )