“Лозница развој” – БУНАРА ЋЕ БИТИ

“Лозница развој” – БУНАРА ЋЕ БИТИ

До сада је у бунар уложено око 5,5 милиона динара, остало је да се уради још резервоар за шта је потребно још 3,9 милиона динара. “Лозница развој” наставиће пројекат који би требало да буде завршен наредне године

Дирекција за управљање и развој Бање Ковиљаче започела је својевремено изградњу бунара који треба да омогући довољно воде, без обзира на доба године и временске прилике, за заливање зелених површина у бањском парку. Урађене су две фазе, а онда је дошло до припајања овог предузећа новоформираном “Лозница развоју” и трећа фаза, која је према плану требало да буде готова пре овогодишње туристичке сезоне, остала је незавршена.

Грађевински и електрорадови на другој фази изградње бунара за наводњавање вредни нешто више од два милиона динара, која је обухватила и постављање потисног цевовод који бунар спаја са системом за наводњавање, завршени су прошле године. Постављена је и потапајућа пумпа на дубини око осам метара, као  и  потисни цевовода кроз Дубоки поток којим је повезан бунар са аутоматским системом за наводњавање. Стигао је до старог сумпорног купатила где ће бити централа за аутоматско активирање система.

Т.М.С

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )