Дом културе у Бањи Ковиљачи – ДА НЕ ПРОЂЕ КАО КУР-САЛОН

Дом културе у Бањи Ковиљачи – ДА НЕ ПРОЂЕ КАО КУР-САЛОН

Зграда дома културе у Бањи Ковиљачи подигнута је крајем осамдесетих година прошлога века и данас је само један њен мањи део у сталној употреби. Честе крађе довеле до оштећења и прокишњавања објекта. Удружење пензионера пример како се треба старати о објекту

Бања Ковиљача има дом културе саграђен крајем осамдесетих година прошлога века захваљујући самодоприносу грађана. Велика грађевина налази се преко пута чувене дворане Кур-салон, а мештани не би желели да доживи судбину тога здања које је доведено до пред самоурушавање па се онда кренуло у његово спасавање. Дом који носи име славног режисера Александра Саше Петровића није стигао дотле, али је и далеко од изгледа и улоге какву би требало да има у месту као што је Бања Ковиљача.

На  око 800 квадрата је биоскопска сала, свлачионице, хол, канцеларије и две просторије од по 90 квадрата. Биоскоп је радио кратко и већ одавно нема пројекције, а ни услова за то јер је апаратура склоњена у Лозницу. Зграда се на мети лопова налазила више пута па су крали на десетине метара олука,  12 алуминијумских радијатора из биоскопске сале, хола дома и помоћних просторија и после те крађе у сали више нема ниједног грејног тела. Крадене су окапнице и громобранска инсталација. Због крађа објекат прокишњава па је оштећен под на бини као и канцеларије на спрату пуне влаге, добар део паркета се подигао, а ормани пропали.

Т.М.С

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )