Лозничанин Игор Зарић – ВИОЛОНЧЕЛИСТА НИЖЕ НАГРАДЕ

Лозничанин Игор Зарић – ВИОЛОНЧЕЛИСТА НИЖЕ НАГРАДЕ

У само једној школској години виолончелиста Игор Зарић освојио је седам међународних и републичких награда. Овај надарени Лозничанин крчи себи пут ка музичкој сцени и подсећа да је прве кораке направио у родном граду

 

Лозничанин Игор Зарић (16) школовање је започео у лозничкој Музичкој школи “Вук Караџић”, на одсеку виолине, у класи своје мајке Снежане Зарић. Како каже, пошто нису могли да успоставе довољно добру професионалну сарадњу, у трећем разреду, прешао је на одсек виолончела.

– Тадашњи директор Драган Ђедовић успео је да обнови класу виолончела која је постојала некада давно у школи. По заједничкој препоруци директора и наставнице, отишао сам на промотивни час и одмах био одушевљен инструментом. Првих пола године сам упоредо свирао на виолини и виолончелу, а већ следеће године потпуно сам прешао на нови инструмент – присећа се Игор додајући да је једина сличност између ова два инструмента у томе што су оба гудачка, али да су начин и техника свирања, као и боја тона потпуно другачији.

Са 15 година већ је морао да оде од куће у Нови Сад и тамо настави средњу школу. Није му било лако, али је промену средине схватио као нову степеницу у свом музичком напредовању. Упознао је нове другове а добро се уклопио у начин рада нових професора.

С. Пајић

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )