Случај смрти дечака Раденка – РЕЗУЛТАТИ ВРАЋЕНИ НА ДОПУНУ

Случај смрти дечака Раденка – РЕЗУЛТАТИ ВРАЋЕНИ НА ДОПУНУ

Налаз и стручно мишљење вештака о смрти дечака Раденка Никодиновића (8) из Козјака, који је преминуо 8. октобра прошле године од сепсе, настале после прелома руке, послати су на допунско вештачење судско-медицинском одбору Медицинског факултета у Новом Саду.

Како је потврђено из Основног јавног тужилаштва (OJT) у Лозници, додатно вештачење наложено је на основу захтева браниоца оптуженог, који је затражио одговоре на нека додатна питања. Рок за одговор је 15 дана, али у OJT не могу да тврде да ли ће он бити и испоштован јер то зависи од надлежних у Новом Саду. Раденко се повредио 2. октобра, после пада, а у Општој болници у Лозници дијагностикован је прелом руке. Повреду је санирао ортопед др Добривоје Бојанић а због компликација, дечак је после три дана хитно пребачен у Институт за мајку и дете у Београду, где су лекари наредних дана .покушавали да му спасу руку, а после и живот.

Мали Раденко преминуо је због гасне гангрене, а Министарство здравља поднело је кривичну пријаву против др Бојанића, због неадекватно пружене медицинске неге.

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )