Књижевно вече у Лозници – СУСРЕТ СА РЕЈОМ РОБЕРТСОНОМ

Књижевно вече у Лозници – СУСРЕТ СА РЕЈОМ РОБЕРТСОНОМ

У Галерији Мићe Поповића Лозничани су се вечерас дружили са Рејом Робертсоном, веома популарним канадским аутором који је од 11. јуна гост Куће писаца у Тршићу. Центар за културу „Вук Караџић“ домаћин је овом писцу чији је боравак у Србији део програма који приређује Амбасада Канаде у Београду поводом 150 година државности. У Србији је Издавачка кућа „Карпош, са седиштем у Лозници, објавила његову збирку есеја под називом „Зашто да не?“, а ускоро код истог издавача излази и Робертсонова најновија књига о стваралаштву рок и кантри музичара под називом „Животи песника са гитарама“.

Прошле године сам боравио у Београду, који доста подсећа на Торонто, док сам овде у Тршићу успео да упознам праву Србију, где су људи дружељубиви, отворени и где се осећам као код куће – рекао је Робертсон.

Боравак у Тршићу искористио је за рад на новом рукопису, али и за сусрете са локалним писцима и дружење са домаћинима.

– Дејан Аничић, власник издавачке куће „Карпос“, затекао је у Немачкој моју књигу, ступио у контакт са мојим издавачем и одлучио да је преведе на српски језик.. На јесен планирамо да објавимо нову књигу, збирку портрета песника са гитарама, студију и биографски осврт на велике северноамеричке музичаре који су били песници, али и трагичне личности и који су иза себе оставили значајну музику – најавио је овогодишњи гост Куће писаца.

Већ у четвртак овај Канађанин гостоваће у Културном центру у Шапцу, а потом и у Београду.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )