Одржана Изборна скупштина СУБНОР-а Лознице – ИСАКОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК

Одржана Изборна скупштина СУБНОР-а Лознице – ИСАКОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК

Изборна скупштина Градског одбора Савеза удружења бораца народноослободилачког рата (СУБНОР) Лознице одржана је јуче (8. јун), а за новог председника изабран је Живота Исаковић. Изабран је и петочлани Градски одбор, а досадашњи председник Милорад Комарчевић нови је секретар лозничког СУБНОР-а. Скупштина је усвојила и план рада у наредном периоду. Одмах почињу припреме за обележавање некадашњих празника 4. јула, Дана борца, и 7. јула, Дана устанка народа Србије, а потом следе припреме и за обележавање 23. септембра, дана када је Лозница коначно ослобођена у Другом светском рату и откада њеним улицама није корачао окупатор, и 14. октобра, односно масовног стрељања Јадрана од стране немачког Вермахта 1941. године. Један од сталних задатака, кажу у СУБНОР-у, јесте и супротстављање прекрајању историје и проглашавању сарадника окупатора за борце против нацизма.

Живота Исаковић, нови председник СУБНОР-а Лознице

Лознички СУБНОР, према списку, има више од хиљаду чланова, али је активних, како кажу, све мање. Ново руководство имаће задатак и да освежи спискове, али и да привуче нове чланове.

У СУБНОР се, иначе, могу учланити и учесници ратова од 1990. до 1995. и браниоци земље током НАТО агресије 1999. године као и  потомци бораца из НОР-а и сви симпатизери и поштоваоци Народноослободилачке борбе.

Н. Т.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )