Концерт Филхармоније младих ”Борислав Пашћан” У Бањи Ковиљачи – БАЈКА ПРЕД КУР-САЛОНОМ (ВИДЕО)

Концерт Филхармоније младих ”Борислав Пашћан” У Бањи Ковиљачи – БАЈКА ПРЕД КУР-САЛОНОМ (ВИДЕО)

Пун погодак постигла је Туристичка организација града Лознице концертом београдске Филхармоније младих ”Борислав Пашћан” који је приредила јуче у Бањи Ковиљачи испред Кур-салона. Млади музичари, награђивани на бројним такмичењима, извели су 11 композиција, међу којима и ”На младу недељу”, Лозничанина Светислава Божића, а посебно одушевљење изазвали су извођењем ”Марша на Дрину”, Станислава Биничког. Диригент Филхармоније младих, рођени Ковиљачанин, Ђорђе Павловић изузетно је задовољан наступом и пријемом код публике.

– Говори се да класична музика нема пријем код шире публике, а вечерашњи програм пример је да публике у једном малом месту има и те како довољно за овакве концерте и надам се да ће Бања Ковиљача постати фестивалско место у којем ће се преко целог лета одвијати оваква дешавања. То што је публика дошла у овом броју и што су сви остали до краја, значи да у овде треба чешће да буде оваквих наступа – рекао је за ЛН после концерта Павловић.

Посебне симпатије публике побрали су солисткиња Евгенија Јеремић, студенткиња ФМУ у Београду и победница такмичења музичке омладине у соло певању прошле године, и солиста Славен Балаћ, кларинетиста.

Увод у концерт Филхармоније младих био је наступ ученика лозничке Основне музичке школе ”Вук Караџић”. Дланове публике загрејали су хармоникаши Вељко Павловић, Јован Ковић и Предраг Симић, виолинисткиње Леонтина Властелица, Ђурђица Ивановић и Андреа Алимановиlћ, флаутисткиња Ива Велетић и трио гитара који су чинили Стефан Лазаревић, Вања Васић и Бојана Васиљевић.

Н. Т.

 

Опширније у петак у штампаном издању Лозничких новости.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )