У Тршићу – КУЋА СА ТЕМПЕРАТУРОМ  НИЈЕ ЗА СТАНОВАЊЕ

У Тршићу – КУЋА СА ТЕМПЕРАТУРОМ  НИЈЕ ЗА СТАНОВАЊЕ

Проблем куће која је почела сама од себе да се загрева за њеног домаћина Милентија Митровића додатно се компликује пошто је добио записник од локалне грађевинске инспекције.  ’’Услед природне појаве температуре испод објекта која загрева подове куће у приземљу, није могуће боравити и живети. Температура представља непосредну опасност по живот и здравље породице Митровић која живи у кући. Решењем ће се забранити коришћење стамбеног објекта”, стоји у записнику који је потписао грађевински инспектор Тихомир Ђукић.

– Имамо црно на бело да ће нам решењем бити забрањено коришћење куће. Нико нам још није рекао, а где да се склонимо. Морам се обратити градској управи и држави да видим могу ли нам помоћи. Овај папир није одговор зашто се ово дешава, а то нас највише и занима и брине. Желимо да знамо разлог зашто је куће почела да се загрева. Температура је на местима у приземљу од 30 до 36 степени, било је и 42, а у поткровљу 18 до 20. Били су из ЕПС-а, све прегледали, укључивали уређаје по кући и кажу да није до електроинсталација. Кажу да није ни магнетно поље јер би се то показало у целој кући. Нешто јесте, али шта, још увек нема одговора. Уколико треба,  спреман сам да тражим помоћ од градоначелника, али и председника државе  – каже Милентије док показује измерену температуру куће.

Инспекција га је посетила 18. маја, а решење је добио пре неколико дана. Написано је и да је кућа саграђена 1975, а дограђена пре пет година, и да је ”дошло до загревања подова куће у приземљу необичном појавом, дошло је до загревања због кога је тешко спавати”.

Док чекају ко ће дати тачну дијагнозу и открити зашто им кућа има температуру, Митровићи не знају шта им је чинити. Радмила каже да једно сигурно зна, а то је да из куће неће.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )