Управни одбор Савета за штампу – ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО

Управни одбор Савета за штампу – ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО

Славиша Лекић, председник Независног удружења новинара Србије, нови је председник Управног одбора Савета за штампу. Лекић је на том месту заменио претходног председника НУНС – Вукашина Обрадовића. Управни одбор је на синоћ одржаној сединици за заменицу председника изабрао Зорицу Вишњић, председницу УО Локал преса.

Нови члан управног одбора овог саморегулаторног тела је и Владимир Радомировић, који је недавно изабран за председника Удружења новинара Србије. Управни одбор Савета за штампу, иначе, има пет чланова, од којих су четири представници организација оснивача Савета: Асоцијације медија, УНС-а; НУНС-а и Локал Преса, док је пети члан такође представник Асоцијације медија. У овом сазиву УО Савета представници Асоцијације медија су Зоран Секулић, председник УО Асоцијације и Стеван Ристић, директор недељника Време.

Управни одбор је, на истој седници, прихватио захтеве портала КРИК, Маглочистач и Агросмарт за чланство у Савету и усвојио финансијски извештај, као и извештај о раду за прошлу годину. У току 2016. године Савет је примио 126 жалби грађана или организација, а Комисија за жалбе је у 62 случаја утврдила да су медији објављеним садржајем прекршили одредбе Кодекса новинара Србије.

ЛН

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )