Музичка школа “Вук Караџић” – ПРИМАЈУ 74  УЧЕНИКА

Музичка школа “Вук Караџић” – ПРИМАЈУ 74  УЧЕНИКА

Конкурс за пријем ученика у Основну музичку школу “Вук Караџић” завршава се у понедељак у 11 сати, а  истог дана у подне почињу пријемни испити. Како је потврдио Горан Пантић, директор школе, ове године биће уписана 74 ђака који ће од септембра моћи да уче соло певање или свирање на клавиру, хармоници, виолини, гитари, виолончелу, флаути, кларинету, или саксофону.

– Школарци млађи од девет година, уколико положе пријемни испит, замениће једну од највећих генерација коју испраћамо из наше школе. У историји школе није се догодило да имамо слободно више од 70 места на пет одсека – каже Пантић.

У понедељак пријемни испит ће први полагати  кандидати заинтересовани за дувачке инструменте, где ће на одсеку кларинета бити примљено девет ученика, а по два на одсеку за саксофон и флауту. На одсек гитаре биће примљено девет ученика. Наредног дана, 16. маја, биће пријемни испит за одсек соло певања, клавира и хармонике. За клавир има 18 слободних места, хармонику 12,  а за соло певање пет. Последњег дана, 17. маја, биће одржан пријемни испит за гудачке инструменте и припремни разред. На одсеку виолине прима се 15 ђака, на виолончелу 11, а у припремни разред 15 ученика. Почетак свих испита је у 12 сати, подсећају из музичке школе.

– Ове године припремни разред се финансира из буџета државе, што је предвидео нови правилник о финансирању музичких школа из октобра прошле године. Групе су до 15 ђака и овај пут групна настава за припремни разред биће бесплатна. Иначе, сви они који се не упишу у јунском року, имаће нову шансу већ крајем августа. За ученике завршних разреда годишњи испит је од 18. до 26. маја, пријаве за средње музичке школе трајаће од 12. до 14. маја а пријемни испити су од 1. до 3. јуна. За ученике нижих разреда школска година се завршава 13. јуна – подсећа директор.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )