Обележили јубилеј – СНЕЖАНА И ПАТУЉЦИ ПОСЛЕ 65 ГОДИНА

Обележили јубилеј – СНЕЖАНА И ПАТУЉЦИ ПОСЛЕ 65 ГОДИНА

У Галерији „Мина Караџић“ вечерас су се окупили стари Лозничани, некадашњи чланови дечје позоришне сцене КУД „Караџић“, како би се подсетили на дане када су на сцени Вуковог дома културе пре шест и по деценија премијерно извели позоришну представу „Снежана и седам патуљака“. Те давне 1952. године представа је била прави културни бум. Глумце, ученике ОШ „Анта Богићевић“, окупио је редитељ Војислав Глигорић и после четири месеца вредног рада поставио комад за децу који су са одушевљењем гледали и одрасли.

– Била нам је част што смо позвани у „Караџић“ на аудицију, а од 17 изабраних глумаца није се знало ко је био срећнији. Текст, који је био римован, лако смо научили, а публици је био интересантан. Имали смо костиме, занимљиве маске, а на гостовања смо путовали камионом, носећи сценографију са собом. Данас је међу живима нас десет из те екипе и одлучили смо да обележимо 65 година од наше „велике премијере“. Сличан скуп смо имали и када смо обележавали четири деценије од оснивања дечје драмске секције – каже Радмило Ђорђевић. један од глумаца у представи и иницијатора обележавања јубилеја. На свечаном скупу, присутни су се подсетили старих времена а могли су да погледају и изложбу старих фотографија, новинских текстова и плаката којим је најављивана предсатава.

С.Пајић

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )