У Лозничком Пољу – ЈОШ ДВЕ КУЋЕ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

У Лозничком Пољу – ЈОШ ДВЕ КУЋЕ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

Две породице из Брадића и Цикота добиле су нов кров над главом у Лозничком Пољу, недалеко од железничке станице, пошто су им оне данас (11.мај) званично предате на коришћење.

Према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, лознички крај је у катастрофалним поплавама 2014. године претрпео велику штету. Тада су оштећене путна и комунална инфраструктура, поплављено је више од пет хиљада објеката и многе оранице и за санацију штете Лозница је имала велику помоћ Владе Србије, а из буџета је интервенисано колико је било могуће да се помогне људима.

– У таквим поплавама смо имали и више од 400 јаких клизишта у којима су неки људи изгубили кров над главом. Уз помоћ Канцеларије за обнову поплављених подручја и пријатеља из ”Хаусинг центра” (удружења грађана из Београда, при. аут) изграђено је девет и опремљене су 22 куће, а вредност је била око 330 хиљада евра. Пријатељи из ”Хаусинг центра” наставили су да помажу људима који су остали без крова над главом, тако да су овде изградили још три куће и реконструисали око 20, што је још додатних 120 хиљада евра. Пошто су у Стражи изградили две куће, можемо рећи да су уложили око 500 хиљада евра да помогну људима који су изгубили кров над главом – казао је он.

 

У Лозничком Пољу, у близини железничке станице, сада је укупно 12 кућа, девет усељених у фебруару 2015. године и једна јануара ове. Њихова квадратура је од 45 до 80 квадрата.

T.M.C.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )