Карате: КК Лозница – ЛОЗНИЧКИ КАРАТЕ БИСЕРИ

Карате: КК Лозница – ЛОЗНИЧКИ КАРАТЕ БИСЕРИ

Карате у Лозници има дугу традицију. Изнедрио је клуб многе асове овог спорта. У последње време млади такмичари КК Лозница постижу све запаженије резултате. Где год се појаве, освајају медаље, а најчешће оне најсјајније.

Славка Петровић, иако још није напунила осамнаест година, већ је веома позната и ван граница наше земље. Такмичи се у борбама и у млађим категоријама освојила је све што се могло освојити. Недавно се на Првенству Србије окушала и у конкуренцији сениорки и одмах је заблистала. Освојила је сребрну медаљу, а мало је недостајало да се окити и златом. У финалу је изгубила од такмичарке која је стандардна репрезентативка, прошле године била је трећа на Европском првенству и десет година је старија од Славке.

– Презадовољна сам због сениорске медаље. Иако сам била повређена, добро сам се носила са много искуснијим ривалкама. Финална борба је завршена нерешено, а судије су прегласавањем прогласиле победника. Тек сам почела да се такмичим у сениорској конкуренцији и циљ ми је да постанем члан репрезентације. Конкуренција је јака, али верујем да могу успети. Сан сваког спортисте је да се нађе на Олимпијским играма и ја се надам да ћу тај сан претворити у јаву 2020. године – каже Славка.

Петровићеву овог месеца очекује Куп Србије за млађе сениоре и сениоре, а почетком јуна и Светски куп у Италији. На претходна три такмичења освајала је бронзане медаље, а нада се да би се на овом могла попети бар степеницу више.

Михаило Василић иако има само 12 година постиже изванредне резултате. Такмичи се у борбама и где год се појави, осваја, углавном, прва места. Тако је било и протеклог викенда на Првенству Србије за полетарце, пионире и наде. Постао је првак Србије у конкуренцији нада и најавио високе домете у овом спорту.

– Срећан сам због титуле шампиона Србије. Конкуренција је била јака, али показао сам да сам тренутно у овом узрасту најбољи. И ја бих волео да представљам Србију на Олимијским играма 2024. године и надам се да ћу успети у томе. Наставићу још више и боље да тренирам како бих остварио циљ – поручује Василић.

Михаило тренира пет пута недељно и за свако такмичење посебно се припрема. Овог месеца га очекује Балканско првенство и нада се да ће освојити медаљу.

Валентина Јеротић има 12 година, а карате тренира три године. За кратко време успела је да оствари сјајне резултате. Такмичи се у катама и недавно је на Међународном турниру “Златни појас” у Чачку освојила златну и бронзану медаљу.

– Презадовољна сам досадашњим резултатима. Желим да будем још боља и наставићу још боље и више да тренирам. Надам се да ћу и ја постати репрезентативка Србије – каже Валентина.

Славка, Михаило и Валентина су одлични ученици и кажу да школа и спорт могу заједно ако се време правилно усклади.

 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )