Ништа од планинарског дома на Гучеву – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОЦЕС

Ништа од планинарског дома на Гучеву – НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОЦЕС

Годину дана после пробијеног рока да се лознички планинари уселе у нови дом на Гучеву, спор између ПК “Гучево” и фирме МН поново на суду. Процес који траје 15 година се наставља

 

Када је крајем 2015. године судски спор између Планинарског клуба “Гучево” и МН д. о. о. закључен споразумним судским поравнањем, сви су се понадали да је после деценију и по коначно решен процес око власништва над старим и изградње новог планинарског дома на Гучеву, мађутим, данас су ствари, чини се, опет на почетку. Тим поравнањем фирма МН се, поред осталог, обавезала да ће изградити нови планинарски дом на Гучеву и предати га у својину ПК “Гучеву” до 31. марта 2016. године, изградња је кренула, стигло се до крова, али план да прошлог првог маја уђу у нову кућу планинари нису остварили.

– Овај рок је прекорачен годину дана, пошто је планинарски клуб више пута добијао обећања да ће нови дом бити завршен и надао се решењу својих дугогодишњих проблема око коришћења својих апартмана у одмаралишту МН, које је МН сада издао у закуп трећем лицу. Како овај проблем до данас није решен и пошто је изградња новог дома у доцњи више од годину дана, прекорачени сви могући рокови и није испоштован договор и судско поравнање, ПК “Гучево” не преостаје друга могућност него да поднесе тужбе ради предаје апартмана у одмаралишту МН у државину и извршења судког поравнања – каже Драгана Јовановић, донедавна председница клуба, која је на последњој скупштини 8. априла поднела оставку.

Како нам је потврдила, на њено место изабран је Горан Радишић, али ће она обављати ову функцију док се не извше промене у АПР-у. Подсећамо да је клуб усвојио и склопио уговор о поравнању којим се фирма МН обавезала да реновира и планинарски дом “Шарена буква” на Борањи, обезбеди локал у Лозници у трајно власништво и изгради нов дом на Гучеву на плацу од осам ари и пренесе у трајно власништво. У овом објекту од 240 квадрата, који се гради по свим грађевинским нормама, требало би да буде 40 кревета и исто толико седишта у дневном боравку, као и санитарни чвор, мини кухиња и централно грејање.

 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )