Туристичка организација града Лознице приређује васкршњи етно-базар – У СУСРЕТ ВАСКРСУ

Туристичка организација града Лознице приређује васкршњи етно-базар – У СУСРЕТ ВАСКРСУ

  

Тродневна манифестација ”У сусрет Васкрсу”, коју Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) у Улици Јована Цвијића приређује у сарадњи са удружењима грађана, почеће у четвртак у подне и трајаће до суботе. Поред етно-базара и уметничких радионица, припремљен је и занимљив културно-уметнички програм. Према плану, првог дана наступиће полазници креативног курса гитаре и више фолклорних ансамбала, уметничка радионица ”Машта-башта” изложиће васкршње декорације које су направила деца, а сви малишани моћи ће и сами да се прикључе њиховој изради. У петак у подне предшколци ће у парку код Вуковог дома културе кренути у узбудљиву потрагу за васкршњим зеком и пригодним даровима.

Удружење ”Мина Караџић” од 12 до 14 одржаће радионицу шарања јаја на традиционалан начин, а у четири сата биће изабрано најлепше нашарано јаје као и најлепша рукотворина са мотивом Васкрса, изложена на етно-базару. Последњег дана манифестације наш познати гајдаш Кикинђанин Милан Вашалић одржаће концерт на традиционалним инструментима. Поред гајди, свираће и на још неколико инструмената, а посетиоци ће моћи и сами да се опробају на неком од њих. Биће то изузетно атрактиван програм.

Променљиво пролећно време може довести до померања сатнице, али у улици ће бити постављени павиљони па евентуална киша не би требало да значајније поремети програм. Етно-базар биће отворен од десет ујутру до седам увече.

 Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )