Град и ’’Пољосавет’’ – СА ПОЉОПРИВ-РЕДНИЦИМА О  МЕРАМА ДРЖАВЕ

Град и ’’Пољосавет’’ – СА ПОЉОПРИВ-РЕДНИЦИМА О  МЕРАМА ДРЖАВЕ

У организацији Пољопривредне саветодавне стручне службе ’’Пољосавет’’ из Лознице уз подршку градске управе, односно Одељења за пољопривреду, данас су у скупштинској сали представљене мере подршке Владе Србије пољопривредним произвођачима.

О мерама које су предвиђене за ову годину, регистроване пољопривредне произвођаче упознали су Јован Миладиновић, начелник Одељења за привреду, и Живко Стефановић, саветодавац за агроекономију ’’Пољосавета’’. Представљање подршке почело је на трибинама 6. и траје до 18. априла, а до сада су одржане у Малом Зворнику, Крупњу и Љубовији, сутра ће бити у Драгинцу и 18. априла у Завлаци. Пољопривреднике највише занимају подстицајне мере за набаку новог трактора и подстицаји за младе пољопривредне произвођаче. Први јавни позив за набавку трактора објављен је 4. априла, а од 10. априла до 19.маја сви који испуњавају услове могу поднети захтеве и пратећу документацију. Особе од 18 до 40 година могу остварити значајне подстицаје, од набавке прикључне механизације, садног материјала, преко противградних и мрежа за сенчење, до набавке трактора. Пољопривредни произвођачи са подручја Лознице могу да очекују ове године подршку за инвестиције од 1,2  до осам милиона динара.

 

На територији Града Лознице има око шест хиљада регистрованих активних пољопривредних газдинстава која могу конкурисати за подршку  државе

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )