19. Дeчји фестивал у Крупњу – ЛАЗАРЕВДАН НА СТОЛИЦАМА

19. Дeчји фестивал у Крупњу – ЛАЗАРЕВДАН НА СТОЛИЦАМА

 

Општина Крупањ, Туристичка организација Крупња (ТОК), Библиотека ”Политика” и Месна заједница Брштица приређују данас (8. април) 19. дечји фестивал ”Лазаревдан на Столицама” на којем ће наступити десет културно-уметничких друштава из Крупња и окружења. Фестивал ће почети окупљањем у бањевачкој етно-кући ”Цветиновић” у десет сати ујутру, а од пола 12 до 12 центар Рађевине испуниће дечја граја када пешачком улицом испред Цркве Светог Вазнесења господњег крене дефиле учесника.

– На овогодишњем фестивалу учествоваће око 300 деце из десет културно-уметничких друштава из Крупња и околине, односно локалних самоуправа из Мачванског и Колубарског округа. После свечаног дефилеа центром града, учесници ће од 12 и 30 у спомен-комплексу ”Столице” почети надметања у рецитовањју, певању и игрању кола. Обезбедили смо и прикладне награде победницима, а предузеће ”Кафа Сале” обезбедило је 25 ваучера у вредности од по хиљаду динара помоћу којих ће моћи да се купује у Крупњу – каже Александар Петровић, директор ТОК.

Фестивал дечјег фолклора увек привуче велику пажњу Крупањаца, а организатори позивају и све остале да дођу у Крупањ и проведу леп дан на овој манифестацији, као и у посети туристичким одредиштима ове општине.

 

 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )