Од спортског савеза Србије – ПРИЗНАЊЕ ЗА ПЛАНИНАРА АНДРИЈУ

Од спортског савеза Србије – ПРИЗНАЊЕ ЗА ПЛАНИНАРА АНДРИЈУ

Лознички планинар Андрија Богићевић добио је од Спортског савеза Србије за прошлогодишње резултате у дисциплини високогорство  статус  врхунског спортисте у Србији. Овај рударски  инжењер, један од најпознатијих алпиниста Подриња, веома је обрадован оваквим признањем.

– Драго ми је што су моји прошлогодишњи резултати у планинарењу примећени. Почетком 2016. освојио сам Аконкагву, највиши врх Јужне Америке са 6.962 метра надморске висине, и остварио један од својих планинарских снова. Наредни циљ ми је највиши врх Северне Америке Мек Инли (6.194) наредне године, а ове године почетком септембра идем у Иран на Дамаванд који је виши од пет хиљада метара, виши је од Елбруса (5.642), врха Европе. У међувремену ћу са колегама освајати врхове у по Србији и иностранству – каже Богићевић за ЛН.

Од седам највиших врхова континената, он је за три деценије планинарења освојио Елбрус  у Европи, Килиманџаро (5.892) у Африци и Аконкагву. Два пута је “покорио” Монблан, а био је и у Непалу испод Хималаја. Попео се на више од 200 европских и светских врхова изнад 2.500 метара и око десет преко 5.000 метара.

 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )