Реконструкција шабачког пута – НОВИМ АСФАЛТОМ ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ

Реконструкција шабачког пута – НОВИМ АСФАЛТОМ ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ

У току су радови на реконструкцији магистралног пута од ОМВ пумпе, код Заобилазног пута, до ”Лукоил” пумпе на Владића брду који, како је планирано, треба да буду завршени до краја наредне седмице (7. априла). Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, инвестиција је вредна 27,6 милиона динара и финансирана је из републичког буџета.

Потпуно се скида стари коловозни застор и поставља нови асфалт у дужини од 3.200 метара, а када посао буде завршен у Лозницу ће се квалитетном саобраћајницом стизати и из прваца Шапца.

– Завршетком овог пута имамо завршене све улазе у град. Из смера централне Србије, преко Ваљева, урађен је комплетан пут као и из Ужица преко Љубовије и Малог Зворника, а раније и од граничног прелаза Трбушница до Лознице.  Овим радовима добили смо добре преуслове за развој туризма који је један од важних стубова развоја нашег града – казао је Ђокић, додајући да  радове изводи ПЗП ”Ваљево”, а финансира влада преко ЈП ”Путеви Србије”.

Он је подсетио и да су у току радови на реконструкцији пута од Бање Ковиљаче до спомен-костурнице на Гучеву као и да је обезбеђен новац за израду пројектне документације за реконструцију дуплих трака, односно Булевара Доситеја Обрадовића од тржног центра до електродистрибуције

Т. М. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )