Реакција породице Пантелић – РАЗОЧАРАНИ ЗБОГ ИЗЈАВЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ

Родитељи девојчице Д. П, ученице осмог разреда ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ у Завлаци код Крупња, која је била жртва вршњачког насиља тако што су јој школски другови у воду сипали препарат за крупну стоку и која је само пуким случајем прошла без тежих последица, згрожени су изјавом министра просвете који је овај догађај у среду окарактерисао као „дечје глупирање“. Сандра и Милан Пантелић кажу да нису могли да верују када су слушали на телевизији шта изговара неко ко би требало да се брине о образовању и безбедности ученика, додајући да министрову најаву да ће послати инспекцију у школу да утврди шта се тачно десило доживљавају као увреду.

– Питамо све надлежне да ли, можда, мисле да смо ми измислили ову причу? Па и сами смо тек после шест дана сазнали шта се десило нашем детету које је могло бити отровано. Сви смо непријатно изненађени, љути и огорчени због изјаве министра просвете. Шта ми да радимо и мислимо, када један министар може тако нешто да каже? Шта значи то да „где има играчке има и плачке“, питам га. Могли смо бити завијени у црно, а неко то назива „глупирањем“ – огорчен је отац Милан, који истиче да се овај случај пре може окарактерисати као покушај убиства, него назвати дечјом игром. Породица Пантелић из Доњих Брезовица јавности је позната по свом аматерском стваралаштву и документрно-етнолошким филмовима. Девојчицини бака Добрила и деда Добривоје такође су кивни због министрове изјаве и питају да ли би исто говорио да се нешто слично догодило неком његовом члану породице.

– Ми смо познати по томе што у јавност излазимо с лепим вестима, филмовима којима чувамо обичаје и традицију и за које добијамо значајна признања, а сада смо преко ноћи осванули у свим медијима због скандала који је могао бити кобан за нашу унуку и целу породицу. Сматрам да је министрова изјава срамна и зато позивам председника владе да добро провери кога има у министарствима – поручује Добривоје Пантелић. Иако је од тада прошло двадесетак дана, Пантелићи кажу да су и даље забринути за здравље девојчице која се из флашица напила воде у којој је размућена кесица чији садржај се, иначе, раствара у 50 литара воде и намењен је марви тешкој једну тону.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )