Пријатно изненађење – ОБРАДОВАЛИ СЕ КЊИГАМА И ВУКУ

Пријатно изненађење – ОБРАДОВАЛИ СЕ КЊИГАМА И ВУКУ

Више од 80 књига уручено је ОШ “14. октобар” у Драгинцу у акцији “Дадуј књигу и обрадуј децу”. Глумац Момир Савић маскиран у Вука Караџића изазвао одушевљење домаћина,али Лозничана када је прошетао Цвијићевом

 

Ученици ОШ “14. октобар” у Драгинцу били су одушевљени посетом чланова Кљижевног клуба “Вуково перо” из Лознице, коју су им уприличили прошле седмице поводом уручења књига прикупљених током недавно организоване акције “Дадуј књигу и обрадуј децу”. Више од 80 књига уручено је директору школе Велизару Кондићу, а пригодан програм за ђаке од првог до четвртог разреда извели су песник Љутомир Рундић и глумац аматер Момир Савић, који је маскиран у Вука Караџића изазвао одушевљење домаћина. Слична реакција била је када се Савић истог дана прошетао Улицом Јована Цвијића. Уз помоћ штапа, ногу пред ногу, Вук се шетао од излога до излога, посматрајући натписе на локалима, исписане, углавном, латиничним словима. Како каже Савић, пожелео је да се мало нашали са својим суграђанима, па се пресвучен у старо српско одело, маскиран у знаменитог Јадранина, упутио низ улицу застајући са онима који су желели да се поздраве или фотографишу.

– На шеталишту су били и моји пријатељи из Удружења “Вредни мрави”, којима сам раније причао о својој намери, али су и они били изненађени када су ме угледали маскираног у Вука Караџића. Грађани су на различите начине коментарисали моју појаву, показивали су ме деци и, углавном, најчешће сам чуо питање – е, мој Вуче, препознајеш ли свој завичај – каже Момир.

У својој намери да мало изненади и развесели Лозничане, више је желео да укаже на бројне излоге исписане на енглеском језику, али, како додаје Момир, није имао намеру никоме да сугерише да ли да име своје фирме тражи међу страним речима или да га исписује ћирилицом.

 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )