ДРАМА У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Пуцњава у станици полиције

ДРАМА У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Пуцњава у станици полиције

У малозворничкој станици полиције, после напада на службено лице и отимања пиштоља, рањен притвореник С. А. (23). Са четири прострелне ране збринут у Лозници, а онда упућен у затворску болницу у Београду

 

Једна особа је задобила теже, а две лакше повреде у пуцњави која се у среду пре подне догодила у Полицијској станици у Малом Зворнику. Прострелне ране задобио је притвореник С. А. (23), који је претходне вечери пребачен из Лознице јер тамо немају адекватне услове за смештај притвореника, а према незваничним информацијама, драма је почела када је он напао полицајца који му је донео послужавник са доручком. С. А. је ногом ударио полицајца, оборивши га на земљу и отео му службени пиштољ. Одмах су одреаговали и други дежурни полицајци покушавши да савладају притвореника, али је он током рвања успео да једном од њих зада неколи-ко удараца пиштољем у главу. У општем метежу испаљено је неколико хитаца који су ранили С. А. који је одмах збринут у малозворничком Дому здравља. Међутим, иако повређен, притвореник је поново покушао да побегне, али је савладан а потом хитно пребачен у Општу болницу у Лозницу.

– Један пацијент је примљен са четири прострелне ране на Одељење хирургије. Ране су примарно збринуте али због безбедносних разлога, у договору са директором болнице и полицијом, процењено је да је боље да се лечење настави у затворској болници у Београду. Пацијент није животно угрожен и уз пратњу полиције и лекара биће спроведен у Београд – потврдили су нам из лозничке Опште болнице.

Како смо на лицу места сазнали од Малозворничана, који су се у драматичном тренутку случајно налазили у близини Полицијске станице, били су изненађени призором и није им било јасно шта се дешава када су видели како полицајци ужурбано иду у правцу Дома здравља.

– Било је као на филму, неки полицајци су били крвави, трчали су, али нисмо знали шта се дешава. Чули смо касније да их је напао притвореник, а да је потом и у Дому здравља правио русвај – причају очевици.

Иначе, није било званичних потврда да ли је С. А.  одраније познат полицији.

Реагујући на догађај у Малом Зворнику, потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће инсистирати на томе да сви они који се дрзну да нападну полицајце буду оштро кажњавани.

– Због тога тражим од тужилаштава и судова, не мешајући се у њихов посао, да предузму све из своје надлежности и да не дозволе да било ко у Србији мисли да ће овакве ствари пролазити некажњено или да ће казне бити благе, поручио је Стефановић.                                            

 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )