ОВЕ СЕДМИЦЕ – Почели радови на путу до Гучева

ОВЕ СЕДМИЦЕ – Почели радови на путу до Гучева

Дуго очекивано сређивање пута од Бање Ковиљаче до врха Гучева почело је у понедељак и тренутно се ради на деоници пута изнад Санаторијума. Обављају се земљани радови за будући дренажни систем, а у наредном периоду број ангажоване механизације биће све већи.

Према речима помоћника градоначелника Дејана Сталовића, то је изузетно значајан посао и резултат је добре сарадње Града Лознице са Владом, ресорним министарством и ЈП “Путеви Србије”.

– Добићемо модерну саобраћајницу од Бање Ковиљаче до врха Гучева што ће много значити за развој туризма у овом крају, али и све оне који се баве неких послом на обронцима ове планине. У току је неопходна припрема терена, а у наредних петнаестак дана очекујемо да радови добију на замаху. У сваком случају, ово је веома значајан посао који се реализује уз подршку државе и који нам много значи – казао је Сталовић за ЛН.

Према нашим сазнањима, ради се комплетна рехабилитација ове деонице дуге десет километара, од Специјалне болнице па до репетитора на врху Гучева. Биће то саобраћајница са свим путним елементима, ширине од најмање четири метра, са дренажама, ивичњацима, мимоилазницама, новим асфалтом, и потпорним зидовима на критичним местима. Радове изводи ПЗП “Ваљево” и иде се од Ковиљаче према врху Гучева.

Када посао буде окончан, до Гучева, које је значајно историјско место из Великог рата, али и планина са изузетно квалитетним ваздухом, домаћи, али и страни посетиоци долазиће лакше, брже и безбедније.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )