У НЕДЕЉУ У ХАЛИ УФК “ЛАГАТОР” – Вече “гладијатора”

У НЕДЕЉУ У ХАЛИ УФК “ЛАГАТОР” – Вече “гладијатора”

Биће тесна хала УФК “Лагатор” у недељу увече. Браћа Петровић – Милоје и Никола, из лешничког Кик-бокс тима Петровић,  бориће се за титуле светског, односно европског професионалног првака у дисциплини К1 и фул контакту. Пре две године старији брат Милоје требало је да се бори за исту титулу у оквиру ЊКУ федерације, али му се противник уочи меча повредио па до борбе није дошло. Иако се иста прича поновила, најављени Словак Иван Бартек поломио је мали прст, овог пута у лозничком рингу ипак ће доћи до окршаја бораца за светску титулу. Уместо Бартека долази његов земљак Михаил Балаш. Никола ће на ринг изаћи пре брата и суочиће се са мађарским борцем Атилом Серјаном. Њихови мечеви имаће по пет рунди од по три минута.

Да “гладијаторско” вече у Лозници буде још занимљивије и да се атмосфера загреје пре најважнијих борби побринуће се још 14 бораца међу којима и две девојке. Најпре ће на ринг изаћи два члана лозничких Вукова који ће се борити међусобно, а за њима између конопаца стају даме чланица барског Морнара, репрезентативка и првакиња Црне Горе, шампионка Балкана Анастазија Петровић и Сања Челебић, КБК Витез, Београд. Одмах потом јуниорски првак Србије Миломир Петровић, КБТ Петровић, и Братислав Миљковић, Витез, одмериће снаге, а за њима и Владимир Пељковић, Витез, и Иван Милић, Морнар. Марко Николић из Морнара, првак Црне Горе и Балкана, суочиће се са Дарком Стевановићем, Витез, а борац КБТ Петровић Драгољуб Грбић понеће се са прваком Србије Вукашином Обрадовићем, Витез. У апсолутној категорији борба између Владимира Томановића, КБТ Петровић, и Марка Пејовића, Витез, биће одличан увод у мечеве браће Петровић. Уводне мечеви трајаће три пута по два минута.

Милоје и Никола актуелни су аматерски прваци света, а Милоје је и професионални првак Европе па нема сумње да ће публика у “Лагатору” имати шта да види.

Одржавање овог великог спортског догађаја подржали су Град Лозница и УФК “Лагатор” као и покровитељи из света привреде.

Учесници овог спектакла окупиће се сутра на званичном мерењу у седам увече, а први борци попеће се у недељу на ринг у осам сати.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )