НАСТОЈАЊЕ КРУПЊА ДА СМАЊИ НЕЗАПОСЛЕНОСТ – Нова радна места у овој години

НАСТОЈАЊЕ КРУПЊА ДА СМАЊИ НЕЗАПОСЛЕНОСТ – Нова радна места у овој години

Отварање нових радних места и изградња путне мреже приоритети су општинског руководства у Крупњу. Потенцијални инвеститори упутили писмо о намерама у којима су исказали потребу за више од 190 радника

На евиденцији НСЗ тренутно се налази 2.154 житеља Крупња. Према речима председника општине Ивана Исаиловића, циљ је да се ова бројка спусти испод 2.000 као што је то било пре двадесетак година.

– Поред тога што настојимо да смањимо број незапослених, желимо и да потенцијалним инвеститорима укажемо на чињеницу да имамо стручан кадар нарочито у дрвно-прерађивачкој индустрији, али и у области електронике и прераде воћа. Наши радници су добро оспособљени за ове послове и сигурно је да би инвеститори добили вредне и квалификоване раднике. Захваљујући Влади Србије, пре две године у Крупњу је отворена фабрика текстила турске компаније “Џинси”. Посао је добило више од 150 радника, а у најави је запошљавање још 150 и надам се да ће се то десити у овој години. Добили смо и писма о намерама од седам малих предузећа која желе да пословање наставе у нашој општини. Реч је о фирмама које се баве прерадом дрвета, електроником, металопрерађивачким пословима, као и прерадом воћа. Потребна су им 192 радника и очекујем да нова радна места буду отворена до краја ове године. Осим стручног кадра, инвеститори ће добити и бенефиције од наше општине, али и од републичке владе – каже Исаиловић.

Председник општине Крупањ подсећа да је у буџету издвојен новац за изградњу нових хала у којима би требало да буду отворена нова предузећа, како каже, на прагу је и договор са компанијом “Џинси” да локалној самоуправи стави на располагање хале које им нису потребне како би могли да их уступе новим инвеститорима. Он верује да ће договор бити врло брзо постигнут.

В. Ст.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )