ДАНАС У УФК “ЛАГАТОР” – Хуманитарни турнир за Милана

Хуманитарни турнир у малом фудбалу, који ће данас у подне почети у хали Установе за физичку културу “Лагатор”, окупиће осам екипа, а публика ће куповином улазница помоћи прикупљању новца за лечење тринаестогодишњег Милана Симетића из Шековића, Република Српска. Турнир организује екипа Жози јунајтед.

– Милану је потребно 300 хиљада евра за трансплатацију бубрега и јетре, што није лако прикупити. Зато сам предложио друговима из екипе да приредимо турнир на којем ћемо продајом улазница по цени од 150 динара покушати да сакупимо што је могуће више новца како бисмо помогли овом дечаку. На турниру учествује осам екипа које чине играчи 1998. годишта међу којима има и оних које редовно наступају на футсал турнирима, а ту су и два тима из Републике Српске. Позивам све који то могу да дођу на турнир и помогну Милану – каже Зоран Миливојевић, члан екипе Жози јунајтед.

Са леве обале Дрине на турниру ће наступити ФК Трновица из истоименог места и ЖФК Радник Бумеранг из Бијељине. Девојке су првакиње Српске и вицепрвакиње БиХ.

Организацију турнира помогло је неколико приватних фирми из Лознице као и Канцеларија за младе и УФК “Лагатор” која је уступила халу.

Помоћ за Милана прикупљају и волонтери Канцеларије за младе као и средњошколски парламенти у Лозници. Према речима волонтерке Драгане Јосић, у четири средње и пет основних школа до среде је сакупљено око 220 хиљада динара, а од уторка су се у акцију укључили и парламенти средњих школа.

– У Републици Српској акција траје око два и по месеца и надамо се да ће у наредна три Милан моћи да оде на прву операцију. Молим све грађане да озбиљно схвате ову акцију и подрже је како би Милан што пре оздравио – каже Јосићева.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )