БОКС: РЕГИОНАЛНА ЛИГА – Првенство може да почне

БОКС: РЕГИОНАЛНА ЛИГА – Првенство може да почне

Примакао се старт Регионалне лиге у боксу која би требало да буде прекретница у развоју овог спорта у већини земаља које су настале на простору бивше Југославије. Годинама бокс није на нивоу који је овај спорт некада имао и у боксерским круговима сматрају да је Регионална лига прави пут ка подизању квалитета и популаризацији “племените вештине”.

У понедељак је у Новом Саду одржана промоција лиге којој су присуствовали представници свих клубова учесника. Александар Рисимић, председник БК Лозница, каже да очекује борбу за титулу. Истиче да је екипа позната, али не жели да открива имена. Подсећа да ће Лозничане у походу на прво место предводити капитен Александар Дреновак.

– Уверен сам да ће Регионална лига заживети и да ће се бокс вратити на место које му је некада припадало.  Лозница је град бокса и наша обавеза је да се боримо за највиши пласман.  Локална самоуправа је подржала наше учешће у овом такмичењу и захвални смо им због тога – истиче Рисимић.

Промоцији у НовомСаду присуствовали су и представници телевизије Арена са којом је потписан уговор о емитовању снимака мечева, а најављено је да ће дерби мечеви бити директно преношени.  И други медији показали су интересовање за ово такмичње. Рисимић каже да ће наредне седмице бити познат и генерални спонзор Регионалне лиге.

Првенство ће почети 4. марта, а Лозница ће у првом колу бити слободна. У осталим сусретима састаће се Лазаревац – Радник (Бијељина), Пинк Пантер (Штип) – Војводина Спартак и Сесвете (Загреб) – Славија (Бањалука).

Друго коло на програму је 25. марта, а Лозница ће у хали “Лагатор” угостити Славију.

Оставка Марковића

Неочекивано, пред старт Регионалне лиге, човек за кога се везују успеси БК Лозница последњих година, спортски директор клуба Милан Марковић, поднео је оставку на ово место. Марковић је у клубу провео осам година и умногоме је допринео популаризацији бокса и враћању БК Лозница на стазе успеха. Није желео да за наш лист коментарише разлоге оставке, али истакао је да воли бокс и клуб у коме је провео, како каже, лепе тренутке. Истиче да је клуб на првом месту, да је он за њега светиња и поручује да се нада добрим резултатима у Регионалној лиги.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )