ПОСЛЕ ДРУГОГ КРУГА ГЛАСАЊА ДС ЛОЗНИЦЕ И ДАЉЕ БЕЗ ПРЕДСЕДНИКА – Избори без победника

ПОСЛЕ ДРУГОГ КРУГА ГЛАСАЊА ДС ЛОЗНИЦЕ И ДАЉЕ БЕЗ ПРЕДСЕДНИКА – Избори без победника

Ни после два круга гласања лозничке демократе нису успеле да изаберу председника Градског одбора пошто су оба кандидата Томислав Чотрић, библиотекар, и Дејан Велимановић, дипломирани правник, добила по 57 гласова  на изборима одржаним 12. фебруара. Овако нешто незабележено је у досадашњој пракси ДС у Србији, а решење се очекује наредне седмице када би лозничке демократе могле добити повереника уместо председника

Лозничке демократе су најпре бирале председника 29. јануара када су поред њих двојице имале и трећег кандидата Драгана Николића, професора географије, и тада је Чотрић имао 47, а Велимановић 45 гласова, што није било довољно за победу. Минуле недеље поново се гласало, али је резултат нерешен, а према речима в.д председника лозничких демократа Томислава Чотрића, овако нешто није се догодило у историји ДС. Због ове несвакидашње ситуације, у уторак је у Лозницу долазио председник Извршног одбора ДС Радослав Милојичић Кена како би се нашло решење. Он се састао са 20 сталних чланова новоизабраног Градског одбора и тројицом кандидата где се разговарало о најбољем начину да се разреши ситуација која није предвиђена статутом странке.

–  Део Градског одбора  био је наклоњем једном, а део другом кандидату, а иначе, статутом није предвиђено да 20 чланова сталног састава гласа за председника, па је после дискусије која је протекла у мирном тону, и још неких варијанти које нису подржане, одлучено да се у среду састану Велимановић и Чотрић и договоре око места председника. Предложено је и да уколико договор изостане, Извршни одбор странке за повереника постави некога од 20 људи из лозничког ГО ДС и не доведи никога са стране – каже за ЛН један од учесника састанка.

Т.М.С

З. В

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )