ОЗАКОЊЕЊЕ НЕЗАКОНИТО ПОДИГНУТИХ ОБЈЕКАТА – Крупањ за пример

ОЗАКОЊЕЊЕ НЕЗАКОНИТО ПОДИГНУТИХ ОБЈЕКАТА – Крупањ за пример

Крупањ је општина која свим другим општинама и градовима у Србији може да послужи за пример како се организује и са озбиљношћу у раду спроводи попис нелегално изграђених објеката. То је закључак представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који су крајем прошле седмице посетили Крупањ. Делегацију министарства предводили су помоћница министра Даринка Ђуран и Милан Ракић, саветник потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић.

– Из Крупња данас одлазимо презадовољни оним што је овде урађено. Мала општина постигла је велике резултате и до сада успела да упише око три хиљаде незаконито изграђених објеката. Све похвале за начин рада и организовановаст како оних који раде у канцеларији на припреми пописа тако и оних који су на терену, а, свакако, и руководству Општине. Крупањ може очекивати нашу подршку у свим сегментима у поступку озакоњења јер ћемо у наредне три године заједно радити на томе да све незаконито подигнуте објекте озаконимо – рекла је Ђуранова.

У Крупњу ће попис највероватније бити окончан пре задатог рока 1. марта. Председник општине Иван Исаиловић истакао је да ће локалне самоуправе кроз овај поступак остварити додатне приходе.

– Процена да ћемо само од овог пописа остварити три пута више од споствених годишњих прихода и то је главна корист од целог процеса – рекао је Исаиловић.

Представници министарства испратили су рад пописних комисија у крупањском насељу Липеновић и утврдили да је посао успешно обављен те да су пописани и објекти у којима нико није био присутан, или нико не живи ту. Члановима пописне комисије објашњено је поступање у одређеним случајевима, а грађанима колики је значај озакоњења.

Л.Н

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )