ГРУПА “УРБАН ЕКСПИРИЈЕНС” – Рок журка за рођендан

ГРУПА “УРБАН ЕКСПИРИЈЕНС” – Рок журка за рођендан

Да се ствари померају набоље у односу на време од пре више деценија, када се тешко могло замислити да на позоришној сцени наступају рок састави, сведоци смо већ једну деценију, откако су се у Вуковом дому културе представиле генерације младих музичара и полазника школе рок гитаре. Истина, било је у овом простору с времена на време и квалитетних рокенрол концерата, углавном у оквиру културних манифестација (Влатко Стефановски, “Кал”, “Врело”), али да је нека домаћа група, после “Свеже крви”, која је на сцени градског позоришта свирала солистички концерт још средином осамдесетих, имала свој концерт, није била честа појава. Слично се десило после четврт века, када су се у мају прошле године окупили стари рокери, опет на иницијативу “Свеже крви”, уз подршку Туристичке организације и Центра за културу, а добра пракса настављена је и кроз неколико хуманитарних концерата лозничких рокера. Отвореност према овом жанру, Центар за културу показао је и прошле седмице, када је заједно са Канцеларијом за младе омогућио младим рокерима да приреде заједнички бесплатан концерт. Повод је био први рођендан групе “Урбан експиријенс”, чијој су се прослави придружили и чланови састава ”Кросроуд”, “Црна стрела”, “Авалок” и “Меконијум”, од којих последњи постоји тек месец дана.

– Окупили смо се у жељи да свирамо добру музику и ово је наше ватрено крштење. До сада нисмо имали наступе, али су нас другари из “Урбан експиријенса” позвали на журку и омогућили нам да се представимо публици. За сада смо акустични трио, али планирамо да састав проширомо – каже гитариста Андреј Десковски.

Драган Гајић, соло-гитариста “Урбан експиријенса” задовољан је одзивом Лозничана и, како каже, драго му је да су имали и подршку Центра за културу и Канцеларије за младе. – Они су обезбедили озвучење и омогућили бесплатно коришћење сале, а ми смо се потрудили да се покажемо у најбољем издању. Групу чине певачица Александра Николић, ритам гитариста Филип Станимировић, басиста Урош Танасић и бубњар Душан Љубинковић. Постава је имала неколико промена, а у овом саставу смо од прошлог лета, када смо и имали за сада најбољи наступ на скупу бајкера “Моточашће” у Бањи Ковиљачи. Тада смо били једна од предгрупа “Дивљих јагода” – рекао нам је Драган, после слављеничке рок журке, истичући да су сви заједно желели да покаже да рокенрол има своје следбенике и публику у нашем граду.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )