БОРИЛАЧКИ СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ – Браћа Петровић боре се за титуле

БОРИЛАЧКИ СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ – Браћа Петровић боре се за титуле

Браћа Петровић – Милоје (36) и Никола (24), из лешничког Кик-бокс тима Петровић, наредне недеље, 26. фебруара, бориће се у хали Установе за физичку културу Лагатор за наслове светског, односно европског професионалног првака у дисциплини К1 и фул контакту. Милоје ће се у лозничком рингу одмерити са изврсним словачким борцем Иваном Бартеком, а Никола са Мађаром Атилом Серјаном.

– Противници су нам добри, искусни, врхунски борци. Високи су и јаки па очекујемо да борбе буду спектакуларне. Бартек добро комбинује ручне и ножне ударце, али спремно га дочекујем јер сам добро радио у припремном периоду. Месец дана тренирао сам у Бечу, вежбе снаге спровео сам у лозничкој теретани “Ас”, а остатак припрема у нашем КБТ Петровић у Лешници – рекао је на конференцији за штампу, одржаној у уторак у УФК “Лагатор”, старији брат Милоје.

Петровићи већ знају како се титуле освајају, Милоје је професионални европски првак, а обојица су актуелни аматерски прваци света.

Одржавање овог борилачког спектакла у УФК “Лагатор” подржали су Град и УФК “Лагатор”, а Ненад Радић, члан Градског већа задужен за спорт позвао је Лозничане да и они здушно подрже суграђане.

– Клубови борилачких вештина заузимају посебно место у спортском животу Лознице. На подручју нашег града има их десетак и у њима тренира  око 500 деце. Надам се да ће ови наши клубови доживети процват у наредном периоду и да ће добар део младих почети да се бави борилачким спортовима, а борбе које нас очекују те вечери биће одлична промоција борилачких спортова – казао је Радић.

ЊКУ федерација планирала је пре две године одржавање ових борби у Лозници, али се први на листи изазивача повредио па до ње није дошло. Сада ће лозничка публика, као и сви они који буду дошли у наш град, имати прилку да ужива у изврсним мечевима, а поред борби које ће браћа Петровић водити за титуле, у рингу ће се сударити још 14 бораца у седам мечева. Бориће се такмичари КБТ Петровић, београдског Клуба борилачких вештина Витез, Кик-бок и бокс клуба Вукови из Лознице и црногорског Кик-бокс клуба Бар.

Сања Челебић, Витез, и Анастазија Петровић, Бар, (до 59 кг) биће једини женски пар и очекује се атрактиван дуел, а снаге ће одмерити и Братислав Миљковић, Витез и Миломир Петровић, КБТ Петровић (до 63 кг), Иван Милић, Витез, и Владимири Пејаковић, Бар, (до 75 кг), Дарко Стевановић, Витез, и Нарко Николић, Бар (до 80 кг), Вукашин Обрадовић, Витез и Драгољуб Грбић, КБТ Петровић (до 86 кг). Марко Пејовић, Витез, и Владимир Томановић, КБТ Петровић (више од 100 кг) као и два борца лозничких Вукова, али ће њихова имена накнадно бити саопштена.

Улазница за “вече гладијатора” стаје 200 динара.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )