ИЗ БУЏЕТА ГРАДА 32  МИЛИОНА ЗА СПОРТСКЕ КОЛЕКТИВЕ – Новац добија 56 клубова

ИЗ БУЏЕТА ГРАДА 32  МИЛИОНА ЗА СПОРТСКЕ КОЛЕКТИВЕ – Новац добија 56 клубова

Dejan Stalovic

Испоштовали смо све законске одредбе тако да ниједан спортски колектив није добио више од 20 одсто новца који је намењен за расподелу, каже Дејан Сталовић, помоћник градоначелника Лознице. Град ће расписати и конкурс за посебне програме, а за ову намену издвојено је два милиона динара

Градско веће је одлучили да прихвати предлог Комисије за спорт о расподели средстава  за годишње програме спортских колектива у нашем граду. Из буџета је за ову намену издвојено  32 милиона динара, а у овој расподели подељено је 25,7 милиона.

– Конкурс је расписан прошле године у јуну како то закон и налаже, а по усвајању буџета за ову годину  предложили смо  расподелу. Износ је исти као и прошле године, а ове ће новац  добити 56 клубова. Највише је фудбалских, али заступљени су и кошаркашки, рукометни, одбојкашки, шаховски, боксерски клубови, као и борилачки и други спортови. Новац је опредељен искључиво оним клубовима који  су на време оправдали трошкове за средства добијена у претходној години. Из овогодишње расподеле се новац не може користити за плаћање рачуна из претходне године. Испоштовали смо све законске одредбе тако да ниједан спортски колектив није добио више од 20 одсто новца који је намењен за расподелу. Између осталих критеријуми за расподелу били су ранг у коме се клуб такмичи, традиција, рад са младима, стручност, прилагођеност програма развоју спорта и други. Верујем да ће клубови бити задовољни јер су сви, осим ФК Лознице, добили више пара него прошле године – каже Дејан Сталовић, помоћник градоначелника Лознице.

В. Ст.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )