ТРАГЕДИЈА – Младић из Ковиљаче погинуо у Русији

ТРАГЕДИЈА – Младић из Ковиљаче погинуо у Русији

STANISA PURIC

Прва самостална вожња на руским друмовима коштала је живота младог Станишу Пурића, који је као возач камиона отишао да заради који динар. Смрт га је задесила када је у кабину камиона у коме је био заустављен поред пута налетела хладњача

Станиша Пурић (23) из Бање Ковиљаче настрадао је прошлог петка у Русији, када је на његов камион, док је стајао поред пута, налетела хладњача руског превозника, која је претицала грејдер и усмртила га на лицу места. Несрећни младић је на рад у Русију отишао 15. јануара и ово је била његова прва самостална тура камионом. Раније је неколико пута с колегом пролазио том деоницом, како би добро упознао терен, а, како каже његов стриц Зоран Илић, отишао је тамо у жељи да заради који динар.

– Несрећа се догодила на око 160 километара од Москве, на магистралном путу у близини Самаре. Станиша је стајао паркиран поред пута, чекајући да прође грејдер који је склањао снег са коловоза. Саобраћај се изводио наизменично, али је у једном тренутку возач хладњече из супротног правца кренуо у претицање и налетео на возило из другог смера. Приликом удара, приколица се одбила и задњим делом ударила у камион у којем је седео наш Станиша. Како смо обавештени од диспечера, кабина је смрскана, а Станиша је преминуо на лицу места – прича стриц Зоран.

Станиша је у Русију отишао пошто је престао да ради као таксиста. Прошао је обуку и ишао са искуснијим колегама неколико пута у Русију. Показао се као један од најбољих возача, али прва самостална тура завршила се кобно. О његовој погибији породица није добила званично саопштење, а ни у амбасади нису могли наредног дана да им дају какве информације. Станишин стриц Зоран каже да су на основу фотографија схватили да је реч о њиховом члану фамилије.

– Из фирме за коју је Станиша радио, одмах су нас звали и понудили сваку врсту помоћи, коректни су, и сви су потресени због трагедије. Наш Стаћо је овде живео са баком – кроз сузе нам је испричао стриц Зоран.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )